top of page

"Zajímá vás, jaký máte nárok na dotaci pro vaši fotovoltaickou elektrárnu? Rádi vám poradíme!"

Hledáte způsob, jak snížit své náklady na elektřinu, být více soběstační a přispět životnímu prostředí? Jednou z efektivních cest je investice do fotovoltaické elektrárny. Víte, že máte možnost získat dotaci na více než 50 % vzniklých nákladů? V tomto článku se zaměříme na vyjasnění podmínek podpory Nová zelená úsporám standard – NZU standard.


Ptáte se: Mám nárok na dotaci? Jak získat dotaci? Na jakou výši dotace mám nárok?


Maximální základní výše je dotace 160 000 Kč, ta se počítá dle výkonu a FVE panelů a baterií.


„K tomu si dále můžete přičíst různé bonusy, kombinace a výhody dle oblasti.“


Ve zvýhodněných krajích a některých obcích můžete získat navíc o 10 % vyšší finanční podporu než v ostatních oblastech. Zvýhodněná výše dotace činí až 176 000 Kč.


„Realizace opatření v rodinných domech nacházejících se v regionech a obcích uvedených v Akčním plánu Strategie regionálního rozvoje 2021+ a také v Moravskoslezském, Ústeckém a Karlovarském kraji, je zvýhodněna bonusem 10 % z celkové výše podpory bez ostatních bonusů.“





"Zajímá vás, jaké další kombinační bonusy můžete získat pro vaši fotovoltaickou elektrárnu?"


Kombinační bonusy dále zvyšují hodnotu maximální výše vaší podpory.


Například bonus za kombinaci FVE s wallboxem - nabíjecí stanicí na elektromobil ve výši 25 000 Kč (26 500 Kč ve zvýhodněných krajích). Wallbox pak máte u nás vlastně ZDARMA, protože tato dotace pokryje veškeré náklady. Tento bonus je výhodný i pro ty, kteří teprve o elektrickém vozidle uvažují, protože jej nelze čerpat samostatně např. později. Naše nabízené technologie navíc umí nabíjet prostřednictvím značkového wallboxu vozidlo třeba pouze z nadbytečně vyrobené energie!


Dalším bonusem je 10 000 Kč na ohřev TUV, můžete získat při využití nadbytečné energie – tzv. přetoků pro ohřev užitkové vody (min. 120 l bojler)! Tato investice sníží vaše náklady a zvýší využitelnost energie!


Celková výše dotace na fotovoltaickou elektrárnu s ohřevem vody a nabíjecí stanicí je tedy 195 000 Kč a ve zvýhodněných krajích dokonce 212 500 Kč.


A TO JE UŽ ROZDÍL!!!


Nezanedbatelný bonus získáte i kombinací fotovoltaické elektrárny s tepelným čerpadlem. Základní dotace na čerpadlo je 80 000 Kč na topení a 100 000 Kč pokud čerpadlo ohřívá i užitkovou vodu. ALE! S podporou FVE je zde dotace 125 000 Kč (137 500 Kč ve zvýhodněných krajích)! Plus další kombinační bonus 10 000 Kč!


A v momentě, kdy zateplujete a pořídíte si FVE, získáte další bonus 30 000 Kč a v dotaci rekonstruují dům po babičce získáte dotaci na FVE o mnoho vyšší a navíc vám přijdou finance z dotačního fondu dokonce předem! O tom ale zase příště…


Závěr:


S maximální finanční podporou snadno snížíte počáteční náklady na vaši vlastní výrobnu obnovitelné energie. Jistě máte zájem o konzultaci ZDARMA. Kontaktujte nás ZDE, a my vám rádi poskytneme podrobnější odborné poradenství na dotace i na technologie.


A pokud budete nadšení, rádi vám se vším pomůžeme!


Chcete tedy vypočítat dotaci a navrhnout vhodné řešení ZDARMA? Nebo se budete i nadále utápět v otázkách na co máte a nemáte nárok?


Naše firma je na trhu od r. 1991- víme co děláme a rádi vám pomůžeme!



bottom of page